Hyvää päivää

Tänään minua ärsytti.

Ärsytti aamuärsytys, liian kuuma kahvi ja pahanmakuinen aamutupakka.

Ärsytti pikku kakkospäivän kankkunen, kylmä auton ratti ja silmään paistava aamuaurinko.

Ärsytti erittäin voimakkaasti rutiseva radio ja sieltä kuuluva ärsyttävä musiikki, ja vielä ärsyttävämpi ylex:n umpisurkea puoliruotsalainen aamun juontaja sekä vuotava paperimuki.

Ärsytystäni ei yhtään lievittänyt päänsärky, eikä päänsärkyä lievittänyt särkylääke. Sekin ärsytti.

Ihan helvetisti ärsytti iltapäiväruuhkassa liian hiljaa ajavat ihmiset, savuttava ameriikan väni ja kaahaileva bemaristi.

Verenkierto meinasi seisahtua ärsytyksestä, kun osuin punaiseen aaltoon autolla, jossa ei ole ilmastointia, päälläni musta huppari ja kädessäni liian kuuma take away kahvi. Ärsytystä lisäsi kännykän autolaturin liian lyhyt johto ja alituiseen soiva kännykkä.

Kotona ärsytti temppuileva internet tabletti ja vittuileva webbikaupan tietokanta. Päänsärkyni paheni ärsytyksestä entisestään, ja lähes lopullisesti meni hermot kun yritin löytää vahvempaa särkylääkettä - onnistumatta.

Ärsytti takkuava netti ja amerikkalaiset molopäät, joiden kanssa ei töiden tekemisestä oikeasti tulen höikäsen paskaa. Ärsytti pankkitilin saldo ja myöhässä laskunsa maksavat asiakkaat. Ärsytti television (ja maksutelevision) surkea ohjelmatarjonta, ja se, että uni ei tule kuitenkaan, vaikka on jo aamuyö. Ärsytti itikat, roskat lattialla, ylipaino, närästys, suomen kesäkelit, keskeneräinen terassi, maassa makaava markiisi, haiseva hengitys, kaukosäätimen patterit, kusihätä, selkäkivut ja puuttuva imusarjan laippa.

Yleisesti ottaen varsin tuli vähän asioita tänään vastaan, jotka eivät ärsyttäneet. Poikani. Avovaimoni. Grillissä muhinut mainio lohi. Siinäpä ne.

Ystäväni filosofoi joskus taannoin, että on hyvä, että joskus ärsyttää. Ja että kun aikansa ärsyttää, ja sitten on taas mukavaa ja mukava tuntuu mukavalta, eikä normaalilta, jollaiselta se tuntuisi, jos koko ajan olisi mukavaa, eikä koskaan ärsyttäisi.

Jos asiaa ajattelee siltä kantilta, niin tämähän oli siis vallan erinomainen päivä.

Kommentit