Wokettakaa keskenänne

Kävin katsomassa tuoreimman Bond-elokuvan, ja kävelin ulos murtuneena miehenä. 

Nyt on sitten poliittisesti korjattu myös tämä ikoni. Rauha hänen muistolleen. 

En välittänyt Bondeista koskaan, ennen Daniel Craigia. Ihastuin hänen rosoiseen hahmoonsa, ja ensi kertaa eläessäni koin elokuvista jotain sellaista lapsenomaista tuollainen-minäkin-haluaisin-olla - fiilistä. 

Sitten tuli poliittinen korrektius ja 2020-luvulle ominainen taivastelu 50 vuotta sitten tehtyjen leffojen sovinismista ja valkoisen patriarkaatin syyllisyyden taakasta ja kaikki sama uskomaton litania sontaa, joka värittää tämän päivän julkista keskustelua. Siis sitä, josta muiden muassa halusin päästä hetkeksi eroon, kun menin elokuviin. 

Toisin kävi. Elokuvateollisuuden wokettumisesta on kirjoiteltu jo muutama vuosi, ja ilmiö on tosiaan nähtävissä siinä, että enää ei voida tehdä elokuvia, televisiosarjoja tai oikeastaan mitään tuotantoja ilman tiettyjen vähemmistöjen edustusta. 

Nyt on sitten korrektisoitu James Bond tämän päivän mittareille sopivalla tavalla. Craigin hahmon tarina täytyi päättyä juuri näin, koska hänen edeltäjiensä hahmoille puoli vuosisataa sitten kirjoitetut hahmot eivät säteile sellaisia hyveitä, joita tänä wokeisuuden aikana voitaisiin suvaita. 

Elokuvaan täysin väkisin tuotu uusi 007 on niin päälle teipattu, että hävettää.  Hänen hahmonsa on tylsä ja turha. Hänen ainoa viestinsä on se, että puhu pahaa rodustani, niin kuolet. Hyvä. Tämä oli varmaan nyt just se, mitä kaikki halusivat. 

Elokuvan lopuksi suoritettiin valkoisen patriarkan rituaalimurha ja nyt hipit tanssivat hänen haudallaan. 

Makaisipa maailma niin, että tämän päivän wokehapattajat voisivat tehdä omat uudet juttunsa just niin poliittisesti korrekteina kuin ikinä haluaisivat, ja jättäisivät minun kaltaiseni konservatiivit nauttimaan taiteesta, kuten musiikista ja elokuvista, taiteen vuoksi. 

Tehkää viereen woke sontaanne, ja miettikää päänne puhki jokaisen castingin intersektionaaliset sortopisteet. Tehkää just niin kilttiä komiikkaa ja just niin sukupuolineutraaleita lbtq agentteja kuin haluatte, ja antakaa ihmisten päättää, kumpaa kuluttavat. Olisipa jännä nähdä, miten käy. 

Kommentit